Neta Posted June 29 Share Posted June 29 29 июня (16 июня ст.ст.), суббота 🟢 Седмица 1-я по Пятидесятнице. Поста нет. Глас 7-й Троицкая седмица (https://t.me/byzcath/207?single) Отдание праздника Пятидесятницы Памяти святых: - свт. Тихона, епископа Амафунтского (425). Тропарь святителю Тихону, епископу Амафунтскому, глас 1: Пустынный житель и в телеси ангел,/ и чудотворец явился еси, Богоносе отче наш Тихоне:/ постом, бдением, молитвою Небесная дарования приим,/ исцеляеши недужныя и души верою притекающих ти./ Слава Давшему тебе крепость,/ слава Венчавшему тя,// слава Действующему тобою всем исцеления. Чтения дня: Рим.1:7–12 (зач. 79 от полу). Мф.5:42–48 (зач. 15). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted June 30 Share Posted June 30 30 июня (17 июня ст.ст.), воскресенье 🟡 Неделя 1-я по Пятидесятнице. Поста нет. Глас 8-й Неделя всех святых Памяти святых: - мчч. Мануила, Савела и Исмаила (362); - прп. Ипатия Руфианского, игумена (ок. 446). Тропарь воскресный, глас 8: С высоты снизшел еси, Благоутробне,/ погребение приял еси тридневное,/ да нас свободиши страстей,// Животе и воскресение наше. Господи, слава Тебе. Кондак воскресный, глас 8: Воскрес из гроба, умершия воздвигл еси,/ и Адама воскресил еси,/ и Ева ликует во Твоем воскресении,/ и мирстии концы торжествуют// еже из мертвых востанием Твоим, Многомилостиве. Чтения дня: Утр. – Мф.28:16–20 (зач. 116). Лит. – Евр.11:33–12:2 (зач. 330). Мф.10:32–33,37–38,19:27–30 (зач. 38). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 1 Share Posted July 1 1 июля (18 июня ст.ст.), понедельник 🟡 Седмица 2-я по Пятидесятнице. Постный день. Глас 8-й Начало Апостольского поста* ☦️ Памяти святых: - мч. Леонтия (70–79). 🎶 Кондак мученика Леонтия, глас 3: Мучителей посрамил еси лукавая коварства/ и еллинов обличил еси безбожное служение,/ возсиял еси богоразумие всем человеком ученьми благочестия,/ Богомудре мучениче./ Сего ради твою память почитаем любовию,// премудре Леонтие. 📖 Чтения дня: Рим.2:28–3:18 (зач. 83). Мф.6:31–34,7:9–11 (зач. 19). --------------------------- *в русской церковной традиции. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 2 Share Posted July 2 2 июля (18 июня ст.ст.), вторник 🟡 Седмица 2-я по Пятидесятнице + Апостольский пост + Памяти святых: - апостола Иуды Иаковлева, брата Господня (ок. 80). Тропарь апостола Иуды, брата Господня, глас 1: Христова тя сродника, о Иудо, ведуще и мученика тверда,/ священно восхваляем, прелесть поправша и веру соблюдша./ Темже, днесь всесвятую твою память празднующе,// грехов разрешение молитвами твоими приемлем. Кондак апостола Иуды, брата Господня, глас 2: Твердым умом избран ученик ты явился еси/ и столп необорим Церкве Христовы,/ языком проповедал еси слово Христово,/ веровати глаголя во Едино Божество;/ от Негоже прославився, приял еси дар исцелений,/ целити недуги притекающих к тебе,// апостоле Иудо всехвальне. Чтения дня: Рим.4:4–12 (зач. 86). Мф.7:15–21 (зач. 22). Ап.: Иуд.1:1–10 (зач. 77). Ин.14:21–24 (зач. 48 от полу). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 3 Share Posted July 3 3 июля (20 июня ст.ст.), среда 🟡 Седмица 2-я по Пятидесятнице + Апостольский пост + Памяти святых: - сщмч. Мефо́дия, епископа Патарского (312). Тропарь священномученика Мефодия, епископа Патарского, глас 1: Кровь твоя́, му́дре, та́йно вопие́т от земли́,/ я́коже А́велева к Бо́гу,/ Богому́дре святи́телю Мефо́дие,/ я́сно пропове́давый Бо́жие вочелове́чение./ Те́мже и посрами́л еси́ Ориге́нову ле́сть,/ и преста́вился еси́ в Небе́сный черто́г./ Моли́ Христа́ Бо́га,// да спасе́т ду́ши на́ша. Чтения дня: Рим.4:13–25 (зач. 87). Мф.7:21–23 (зач. 23). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 4 Share Posted July 4 4 июля (21 июня ст.ст.), четверг 🟡 Седмица 2-я по Пятидесятнице + Апостольский пост + Памяти святых: - мученика Иулиа́на Тарсийского (ок. 305). Кондак мученика Иулиана, глас 2: Благоче́стия непобеди́маго во́ина/ и и́стины согла́сника и ору́жника,/ вси досто́йно восхва́лим Иулиа́на днесь/ и к нему́ возопии́м:// моли́ Христа́ Бо́га о всех нас. Чтения дня: Апостол: Рим.5:17–6:2 Евангелие: Мф.9:14–17 Византийский обряд в Католической Церкви 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 5 Share Posted July 5 5 июля (22 июня ст.ст.), пятница 🟡 Седмица 2-я по Пятидесятнице + Апостольский пост + Памяти святых: - священномученика Евсевия, епископа Самосатского (380). Кондак священномученика Евсевия, глас 4: Благочестно во святительстве пожив/ и мучения путь прошед,/ идольския угасил еси жертвы, святителю Евсевие,/ но яко имеяй дерзновение ко Христу Богу,// моли спастися душам нашим. Чтения дня: Апостол: Рим.5:17–6:2 Евангелие: Мф.9:14–17 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 6 Share Posted July 6 6 июля (23 июня ст.ст.), суббота 🟡 Седмица 2-я по Пятидесятнице + Апостольский пост (https://t.me/byzcath/229) + ☦️ Памяти святых: - мученицы Агриппины Римляныни (253-260); - Сретение Владимирской иконы Пресвятой Богородицы (1480). 🎶 Кондак Пресвятой Богородицы пред иконой Ее Владимирской, глас 8: Взбра́нной Воево́де победи́тельная,/ я́ко изба́вльшеся от злых/ прише́ствием Твоего́ честна́го о́браза, Влады́чице Богоро́дице,/ све́тло сотворя́ем пра́зднество сре́тения Твоего́ и обы́чно зове́м Ти́:// ра́дуйся, Неве́сто Неневе́стная. 🎶 Кондак мученицы Агриппины, глас 4: Све́тлых по́двиг твои́х светоно́сный наста́ день,/ во́ньже почита́ющи сих, Боже́ственная Це́рковь/ вся созыва́ет ве́село вопи́ти тебе́:/ ра́дуйся, де́во и му́ченице,// Агрипи́но всечестна́я. 📖 Чтения дня: Апостол и Евангелие дня: Рим.3:19–26. Мф.7:1–8. Апостол и Евангелие Богородицы: Флп.2:5–11. Лк.10:38–42,11:27–28. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 7 Share Posted July 7 7 июля (24 июня ст.ст.), воскресенье Неделя 2-я по Пятидесятнице Рождество Честного и Славного Пророка, Предтечи и Крестителя Господнего Иоанна Тропарь, глас 4: Пророче и Предтече пришествия Христова,/ достойно восхвалити тя недоумеем мы, любовию чтущии тя:/ неплодство бо рождшия и отчее безгласие разрешися/ славным и честным твоим рождеством,// и воплощение Сына Божия мирови проповедуется. Кондак, глас 3: Прежде неплоды, днесь Христова Предтечу раждает,/ и той есть исполнение всякаго пророчества:/ Егоже бо пророцы проповедаша,/ на Сего во Иордане руку положив,// явися Божия Слова пророк, проповедник вкупе и Предтеча. Величание: Величаем тя, Предтече Спасов Иоанне, и чтим еже от неплодове преславное рождество твое. Чтения дня: Воскресное Евангелие: Мк.16:1–8 2-й Недели: Рим.2:10–16. Мф.4:18–23. Предтечи: Рим.13:11–14:4. Лк.1:1–25,57–68,76,80. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 8 Share Posted July 8 8 июля (25 июня ст.ст.), понедельник 🟡 Седмица 3-я по Пятидесятнице + Апостольский пост + Памяти святых: - преподобномученицы Февронии девы (ок. 304). Кондак святой Февронии девы, глас 6: Женише мой, сладчайший Христе, — взываше Феврония, —/ не трудно ми тещи во след Тебе,/ ибо сладость любве Твоея душу мою надеждею впери/ и красота милости Твоея сердце мое услади/ испити чашу страданий по Тебе,/ да достойну мя в чертозе с мудрыми девами ликовствовати о Тебе сопричтеши./ Темже, преподобная страстотерпице,/ почитающе подвиги трудов твоих, молим тя:// моли не затворитися и нам чертога дверем. Чтения дня: Рядовые: Рим.7:1–13. Мф.9:36–10:8. Преподобномученицы: 2Кор.6:1-10. Лк.7:36–50. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 9 Share Posted July 9 9 июля (26 июня ст.ст.), вторник 🟡 Седмица 3-я по Пятидесятнице + Апостольский пост + РКЦВО празднует: - Преподобного Давида Солунского (ок. 540); - Явление Тихвинской иконы Божией Матери (1383). Кондак Пресвятой Богородицы пред иконой Ее Тихвинской, глас 8: Притецем, людие, к Деве Богородице Царице,/ благодаряще Христа Бога,/ и, к Тоя чудотворней иконе умильно взирающи, припадем и возопием Ей:/ о Владычице Марие,/ присетивше страну сию Твоего честнаго образа явлением чудесно,/ спасай в мире и благовременстве отечество наше и вся христианы,/ наследники показующи Небесныя жизни,/ Тебе бо верно зовем:// радуйся, Дево, мира спасение. Кондак святого Давида, глас 1: Сад присноцветущ, добродетелей плоды приносяй,/ явился еси на садовне древе, яко благопеснивая птица;/ рай же паче, жизни древо, Господа, в сердцы твоем прием,/ яко возделав, Богомудре,/ имже питаеши нас благодатию;// присно моли о нас, Давиде всеблаженне. Чтения дня: Рядовые: Рим.7:14–8:2. Мф.10:9–15. Богородицы: Флп.2:5–11. Лк.10:38–42,11:27–28. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 10 Share Posted July 10 10 июля (27 июня ст.ст.), среда 🟡 Седмица 3-я по Пятидесятнице + Апостольский пост (https://t.me/byzcath/229) + ☦️ РКЦВО празднует: - прп. Сампсо́на Странноприимца (ок. 530). 📖 Чтения дня: Рим.8:2–13. Мф.10:16–22. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 11 Share Posted July 11 11 июля (28 июня ст.ст.), четверг 🟡 Седмица 3-я по Пятидесятнице + Апостольский пост + РКЦВО празднует: - перенесение мощей мучеников, бессребреников и чудотворцев Кира и Иоанна (412); - преподобных Сергия и Германа, Валаамских чудотворцев (ок. 1353). Чтения дня: За четверг Рим.8:22–27. Мф.10:23–31. За пятницу* Рим.9:6-19. Мф.10:32–36,11:1. ----------------------------- *в русской церковной традиции рядовые чтения переносятся, если в самый день совершается великий праздник и ему посвящены особые чтения. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 12 Share Posted July 12 12 июля (29 июня ст.ст.), пятница 🟡 Седмица 3-я по Пятидесятнице Постный день* РКЦВО празднует: - Славных и всехвальных первоверховных апостолов Петра и Павла (67). Тропарь, глас 4: Апостолов первопрестольницы,/ и вселенныя учителие,/ Владыку всех молите/ мир вселенней даровати// и душам нашим велию милость. Кондак, глас 2: Твердыя и боговещанныя проповедатели,/ верх апостолов Твоих, Господи,/ приял еси в наслаждение благих Твоих и покой:/ болезни бо онех и смерть приял еси паче всякаго всеплодия,// Едине, сведый сердечная. Величание: Величаем вас,/ апостоли Христовы Петре и Павле,/ весь мир ученьми своими просветившия// и вся концы ко Христу приведшия. Чтения дня: Апостолов: 2Кор.11:21-12:9. Мф.16:13–19. ------------------------- *в русской церковной традиции. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 15 Share Posted July 15 13 июля (30 июня ст.ст.) наша Церковь отмечала сразу два важных праздника - Собор славных и всехвальных 12-ти апостолов и иконы Божией Матери Фатимской "Тобою единство" (2006). 14 июля (1 июля ст.ст.) - в Российской Католической Церкви Византийского Обряда Неделя 3-я по Пятидесятнице, память мучеников и бессребреников Космы и Дамиана, в Риме пострадавших (284). Византийский Обряд в Католической Церкви 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 15 Share Posted July 15 15 июля (2 июля ст.ст.), понедельник 🟡 Седмица 3-я по Пятидесятнице РКЦВО празднует: - Положение честной ризы Пресвятой Богородицы во Влахерне (V). Тропарь, глас 8: Богородице Приснодево, человеков покрове,/ ризу и пояс пречистаго Твоего телесе,/ державное граду Твоему обложение даровала еси,/ безсеменным рождеством Твоим нетленна пребывающи:/ о Тебе бо и естество обновляется и время./ Темже молим Тя, мир граду Твоему даровати,// и душам нашим велию милость. Чтения дня: Рядовые Рим.9:18–33. Мф.11:2–15. Богородицы Евр.9:1–7. Лк.10:38–42,11:27–28. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 16 Share Posted July 16 16 июля (3 июля ст.ст.), вторник 🟡 Седмица 3-я по Пятидесятнице РКЦВО празднует: - мученика Иакинфа Римского (108). Кондак, глас 6: Древо жизни посреде души своея, веру Твою, Христе, стяжавый Твой мученик, едемского рая честнейший бысть, древо прелести змиевы погубив дерзновенно духом, венчася славою Твоею, Многомилостиве. Чтения дня: Апостол: Рим.10:11–11:2. Евангелие: Мф.11:16–20. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 17 Share Posted July 17 17 июля (4 июля ст.ст.) наша Церковь праздновала память святителя Андрея, архиепископа Критского (740) и преподобной Марфы Антиохийской, матери Симеона Дивногорца (551). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 18 Share Posted July 18 18 июля (5 июля ст.ст.), четверг 🟢 Седмица 3-я по Пятидесятнице РКЦВО празднует: - преподобного Афанасия, игумена Афонского (1000); - обретение честных мощей преподобного Сергия, игумена Радонежского, всея России чудотворца (1422). Тропарь святого Афанасия, глас 3: Еже во плоти житию твоему/ удивишася ангельстии чини:/ како с телом к невидимым сплетением изшел еси, приснославне,/ и уязвил еси демонския полки./ Отонудуже, Афанасие,/ Христос тебе воздаде богатыми дарованьми:/ сего ради, отче, моли// спастися душам нашим. Чтения дня: Рядовые Рим.11:13–24. Мф.11:27–30. Преподобных Гал.5:22–6:2. Лк.6:17–23. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 20 Share Posted July 20 Вчера, 19 июля (6 июля ст.ст.), праздновалась память преподобного Сисоя Великого (429). ▫️Сегодня, 20 июля (7 июля ст.ст.) мы совершаем память преподобных Фомы Малеина (Х) и Акакия, о котором повествуется в Лествице (VI). 🎶 Тропарь преподобным Акакию Синайскому и Фоме Малеину, глас 1: Светила богосиянная миру/ и иноков одушевленныя зари,/ Фома чудесы, Акакий же послушанием,/ возсиясте светло;/ сих, яко имущих дерзновение к Богу,/ молитвами во бранех пособствовати молим,/ да просят от Христа Бога даровати прощение согрешений// чтущим их святую память. 📖 Чтения дня: Апостол: Рим.6:11–17. Евангелие: Мф.8:14–23. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 21 Share Posted July 21 21 июля (8 июля ст.ст.), воскресенье Неделя 4-я по Пятидесятнице РКЦВО празднует: - явление иконы Пресвятой Богородицы во граде Казани (1579); - явление чудотворного святого образа иконы Благовещения Устюжская Пресвятой Богородицы в граде Великий Устюг; - великомученика Прокопия (303). Чтения дня: Утр. – Лк.24:1–12 (зач. 112). Лит. – Рим.6:18–23 (зач. 93). Мф.8:5–13 (зач. 25). Богородицы: Флп.2:5–11 (зач. 240). Лк.10:38–42,11:27–28. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 22 Share Posted July 22 22 июля (9 июля ст.ст.), понедельник 🟡 Седмица 4-я по Пятидесятнице РКЦВО празднует: - священномученика Панкратия Тавроменийского, епископа (I). Тропарь святого, глас 4: И нравом причастник,/ и престолом наместник апостолом быв,/ деяния обрел еси, Богодохновенне,/ в видения восход,/ сего ради слово истины исправляя,/ и веры ради пострадал еси даже до крове,/ священномучениче Панкратие./ Моли Христа Бога// спастися душам нашим. Чтения дня: Апостол: Рим.12:4–5,15–21 Евангелие: Мф.12:9–13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 23 Share Posted July 23 Согласно Литургическому календарю РКЦВО сегодня, 23 июля (10 июля ст.ст.), совершаем память: 🔴 Мучеников 45-ти в Никополе Армянском: Леонтия, Маврикия, Даниила, Антония, Александра, Ианикита (Аникиты), Сисиния, Менеи, Вирилада и прочих (ок. 319); 🟢 прп. Антония Киево-Печерского, начальника всех русских монахов (1073); 🔵 память чудотворного образа иконы Богородицы Коневская (1393); 🔴 святых трех братьев, мучеников Франциска, Абдул-Моти и Рафаэля, и иже с ними, погибших 10 июля 1860 г. в Дамаске. 📖 Чтения дня: Рядовые Рим.14:9–18 Мф.12:14–16,22–30 Преподобного Гал.5:22–6:2 Мф.4:25–5:12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 24 Share Posted July 24 24 июля (11 июля ст.ст.), среда 🟡 Седмица 4-я по Пятидесятнице РКЦВО празднует: - воспоминание чуда вмц. Евфимии Всехвальной, имже Православие утвердися (451); - равноапостольной Ольги, великой княгини Российской, во Святом Крещении Елены (969). Чтения дня: Апостол: Рим.15:7–16 Евангелие: Мф.12:38–45 Источник: Греко-Католический календарь https://t.me/byzcath/284?single 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neta Posted July 25 Share Posted July 25 🗓️ 25 июля (12 июля ст.ст.), четверг 🟡 Седмица 5-я по Пятидесятнице ☦️ РКЦВО празднует: - мучеников Прокла и Ила́рия (II); - преподобного Михаила Малеина́, игумена (962). 📖 Чтения дня: Апостол: Рим.15:17–29 Евангелие: Мф.12:46–13:3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts